ورزش چطوری شیرِخام را توی خانه پاستوریزه کنیم؟
9 ماه پیش مواد غذایی
0 1
چطوری شیرِخام را توی خانه پاستوریزه کنیم؟
شیرخام منبع میکروارگانیسم های خطرناکیه که سلامتی رو به خطر می اندازن .باکتری های مضر شیر خام موجب تهوع،اسهال(حتی اسهال خونی)  درد و کرامپ شکمی، نارسایی کلیه وحتی سقط جنین می شن. افراد حساسی مثل کودکان زیر 5 سال، زنان باردار، افرادمسن، کسایی که بیماری های مزمن یا سیستم ایمنی ضعیفی دارن مثل مبتلایان به ام اس یا سرطان نباید شیرخام بخورن.  یکی از راه هایی که می تونیم بدن مون رو از عوارض شیرخام محافظت کنیم، اینه که یا از شیر پلاستوریزه استفاده کنیم یا اگر شیر خام می خریم توی خونه پاستوریزه اش کنیم ،چون پاستوریزاسیون  90 تا 99 درصد باکتری های مضری مثل سالمونلا، لیستریا، ای.کلی را از بین می بره.شاید براتون سوال باشه چرا می گیم پاستوریزه و حرفی از استرلیزه نمی زنیم؟استرلیزه کردن باعث می شه همه میکروب ها و باکتری های شیر از بین برن و به همین خاطر مزه شیر عوض می شه، علاوه براین، بدن ما با اون باکتری هایی که با پاستوریزه کردن از بین نرفتن، مشکلی نداره و از پس شون برمیاد پس احتیاجی نیست همیشه شیر رو استرلیزه کنیم. چندتا روش تعریف شده برای پاستوریزه کردن شیر در خانه داریم :
  1. بهترین راه حرارت دادن آرام شیر در ظرف دو جداره ضخیم به روش بَن ماری هستش.به اسمش نگاه نکنید روش سختی نیست؛
دو تا قابلمه بردارید یکی بزرگتر باشه در حدی که قابلمه کوچک تر داخلش جابشه. قابلمه بزرگ رو تا نصفه آب کنید و بذارید جوش بیاد، بعد شیر سرد خام رو داخل قابلمه کوچک بریزید و ظرف اون رو درونِ آبِ جوش غوطه ور کنید. یه دماسنج آشپزخانه داخل شیر بذارید و همزمان شیر رو هم بزنید تا یواش یواش گرم بشه. وقتی دماسنج دمای 165 درجه فارنهایت یا 74 درجه سانتیگراد رو نشون داد 15 ثانیه حرارت دادن و هم زدن رو ادامه بدید سپس گاز رو خاموش کنید و ظرف شیر را داخل یک قابلمه که آب و یخ داره غوطه ور کنید آرام هم بزنید تا سرد بشه. بعد داخل یخچال بذارید.
  1. روش دوم اینه که همه کارهای بالا رو انجام بدید اما وقتی به دمای 145 درجه فارنهایت یا 63 درجه سانتیگراد رسید حرارت دادن و هم زدن رو 30 دقیقه ادامه بدید .
  2. روش سوم اینه که همه کارهای بالا رو انجام بدین اما وقتی به دمای 191 درجه فارنهایت یا 88 درجه سانتیگراد رسید فقط یک دقیقه حرارت بدین.
  3. ضمنا می تونید از ماکروفر هم استفاده کنید یعنی دما را روی 165 درجه فارنهایت تنظیم کنید و زمان را 15 ثانیه تنظیم کنید،فقط حواستون باشه در طول اون 15 ثانیه، دو بار شیر را خارج کنید، هم بزنید و مجددا برای ادامه فرایند داخل ماکروفر بذارید.
نکته اینجاست که برای پاستوریزاسیون نباید انقدر شیر و گرم کنید یا طولانی بجوشانید تا به جداره ظرف بچسبد چون اون لایه ،پروتئین مفید شیر ه که جدا شده.  یکی از علت هایی که می گیم حین پاستوریزه کردن مرتب شیر رو هم بزنید هم همینه. ضمنا مصرف شیر گرم و سرد بسته به شرایط و ذائقه هر فردی می تونه مطلوب باشه نکته اصلی نوشیدن شیر سالم بدون مزه ترشی و تلخی، بدون بوی نامطلوب و دَلَمه یا تکه های پنیری هستش.   https://extension.oregonstate.edu/sites/default/files/documents/8836/sp50932homepasteuriz ationofrawmilk.pdf https://milkyday.com/blog/2019/09/23/how-to-pasteurize-milk-and-should-you-do-it/ https://vetmed.tamu.edu/news/pet-talk/home-milk-pasteurization/
نظر خود را بنویسید
ارسال نظر